Nederburg Wines

Prisdryss til Nederburg Wines

NEDERBURG FÅR UTMERKELSEN ÅRETS VINGÅRD AV PLATTER’S 2017

 

Nederburg er utnevnt til «Winery of the Year» i 2017-utgaven av Platter’s By Diners Club South African Wine Guide. Hele fire av Nederburg sine viner fikk fem stjerner, mer enn noen annen produsent. Dette er andre gang Nederburg oppnår denne tittelen som guiden kaller sin "ultimate utmerkelse". Den første gangen var for seks år siden i 2011-utgaven

 

 

INTERNATIONAL WINE & SPIRITS COMPETITION QUALITY AWARD

IWSC TROPHY 2016

Under kunngjøringen av årets vinnere I London 16. november kunne Nederburg reise hjem med hele 2 priser!

  • Nederburg Private Bin R163 Cabernet Sauvignon 2013 – vant prisen for beste Cabernet Sauvignon
  • Nederburg Wines vant prisen som beste Sør-Afrikanse vinprodusent

Nederburg er utnevnt til «Winery of the Year» i 2017-utgaven av Platter’s By Diners Club South African Wine Guide. Hele fire av Nederburg sine viner fikk fem stjerner, mer enn noen annen produsent. Dette er andre gang Nederburg oppnår denne tittelen som guiden kaller sin "ultimate utmerkelse". Den første gangen var for seks år siden i 2011-utgaven.

En av Nederburgs mest prisbelønte viner, «The Winemasters Noble Late Harvest», ble hedret med fem stjerner for åttende gang. Denne honningsøte dessertvinen med sin pulserende syre og notater av steinfrukt, er en blanding av Chenin Blanc med edelråte og Muscat de Frontignan. 2015- årgangen som omtales i 2017-utgaven, er den sjette i rekken til å bli omtalt. Denne vinen får også selskap av tre andre femstjerners Nederburg-viner i den nylig publiserte 37. utgaven, av det som regnes som den mest innflytelsesrike guiden til Sør-Afrikansk vin.

Nederburg Heritage Collection fikk også fem stjerner for andre gang, med Bordeaux-blenden The Brew Master 2014. Denne vinen er laget til hedrer og ære for den tidligere vinmakeren og pioneren, Johann Graue, som eide Nederburg i 1937.

De andre vinene fra Nederburg som fikk fem stjerner, var Nederburg private Bin R163 Cabernet Sauvignon 2013 og Nederburg private Bin D234 Sauvignon Blanc 2015. Dette er viner som ennå ikke er tilgjengelig på markedet, men som etter planen blir lansert på den prestisjetunge vinauksjonen til Nederburg.

Kjellermester Andrea Freeborough, som tok over roret fra Razvan Macici i 2015, sier: "Vi er begeistret! Å få utmerkelsen «Platter’s 2017 Winery of the Year» er en sann erkjennelse av den kollektive innsatsen til vindyrkings- og vinproduksjonsteamet, som konsekvent har produsert fortreffelige viner som er deilige og godt balanserte.

«The Platter guide» er respektert lokalt og internasjonalt, og regnes som kilden for mange når man skal finne det beste av Sør-Afrikanske viner."

Freeborough jobber med Natasha Boks, som lager de hvite vinene under hennes ledelse, og Samuel Viljoen, som lager de røde, mens Bennie Liebenberg er ansvarlig for vingårdene som leverer til Nederburg.

 

IWSC TROPHY 2016

Under kunngjøringen av årets vinnere i London 16. november kunne Nederburg reise hjem med hele 2 priser!

  • Nederburg Private Bin R163 Cabernet Sauvignon 2013 – vant prisen for beste Cabernet Sauvignon
  • Nederburg Wines vant prisen som beste Sør-Afrikanse vinprodusent

IWSC er en internasjonal vin og spritkonkurranse som ble avholdt første gang i 1969 og var den første konkurransen som ikke kun baserete seg på smaking men produktene også blir bedømt etter kjemisk analyse. Målet med konkurransen er å hedre kvalitetsvin og sprit verden over.