Clos Mireille Blanc de Blancs

Clos Mireille Blanc de Blancs
/
Passer til:
aperitif skalldyr fisk lyst kjøtt
Vinmonopol nr. 9548801
Vinmonopol kategori: BU
Vinmonopol pris: 279.90,-
/
Er du tilknyttet bransjen? Logg inn eller registrere deg for mer informasjon.
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger.
Nærmere informasjon finner du her.
Passer til: aperitif skalldyr fisk lyst kjøtt

Produsentbeskrivelse

Champagne produsenten Louis Roederer eier siden begynnelsen av 2013, 86% av Domaines Ott*. Marcel Ott kom opprinnelig fra Alsace, men flyttet til Provence for at han ønsket å lage en seriøs rosé. Eiendommen Domaines Ott*Clos Mireille ligger bare noen få 100 meter fra havet, rett utenfor La Londe, i nærheten av Fort de Brégançon i Côtes de Provence .

Produktinformasjon

Nærheten til havet, skaper et spesielt mikroklima hos Clos Mireille, dette og det svært kalkholdige leirejordsmonnet gir Sémillon og Rolle druene en svært rik og særegen, men også svært elegant stil. Vinen passer ypperlig til retter av fisk og skalldyr. I Provence drikkes den veldig ofte til den lokale fiskesuppen Bouillabaisse.

Smaksnotater

Dyp strågul farge. Aromatisk og svært kompleks nese med hvit fersken, appelsinblomst, tropisk frukt og søte krydder. Rik, aromatisk stil med fruktkonsentrasjon som på nesen. Fin syre i avslutningen.
/
Passer til:
aperitif skalldyr fisk lyst kjøtt
Vinmonopol nr. 9548801
Vinmonopol kategori: BU
Vinmonopol pris: 279.90,-
/
Er du tilknyttet bransjen? Logg inn eller registrere deg for mer informasjon.
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger.
Nærmere informasjon finner du her.

Spesifikasjoner

Produsent:
Champagne Louis Roederer/Clos Mireille
Type:
Hvitvin
Land:
Frankrike
Region:
Côtes de provence
Klassifikasjon:
Côtes de Provence
Årgang:
2014
Druetyper:
70 % Sémillon, 30 % Rolle (Vermentino)
Vinifikasjon:
Jordsmonnet består av leire og skifer. Druene håndplukkes og selekteres. Etter en forsiktig og langsom pressing og 20 minutters skallkontakt stikkes vinen om til ståltanker for alkoholgjæring, etterfulgt av ca.6 måneder på store 20-25 år gamle eikeliggere med battonage 2 g. per uke. Siden 2003, for optimal syre, gjennomgår vinene ikke lenger malokatisk gjæring. Vinen tappes på flaske i april og lanseres i mai.
Lagring:
Ca. 6 måneder på store 20-25 år gamle eikeliggere
Holdbarhet:
3-5 år fra etikettens årgang
Serveringstemperatur:
8-10 °C
Alkoholvol:
12%
Syre:
3,6 g/l
Sukker:
2,6 g/l
Størrelse:
0.75
I kasse:
6
Emballasje:
BTL
Selskap :
Strøm
Vinmonopol nr. 9548801
Vinmonopol kategori: BU
Vinmonopol pris: 279.90,-
Passer til:
aperitif skalldyr fisk lyst kjøtt
/
Er du tilknyttet bransjen? Logg inn eller registrere deg for mer informasjon.
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger.
Nærmere informasjon finner du her.
No information