Roblin Sancerre Ammonites Magnum

Roblin Sancerre Ammonites Magnum
/
Passer til:
aperitif skalldyr fisk sushi lyst kjøtt svin ost kun drikke
/
Er du tilknyttet bransjen? Logg inn eller registrere deg for mer informasjon.
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger.
Nærmere informasjon finner du her.
Passer til: aperitif skalldyr fisk sushi lyst kjøtt svin ost kun drikke

Produsentbeskrivelse

Matthias Roblins far og onkel grunnla Chateau de Mainbray i 1959, og det var her Matthias i veldig ung alder lærte seg kunsten å lage vin, og hvor han i dag også lager sine viner. I 1999 avsluttet han sine studier innen viticultur og overtok 3,5 hektar på sin mors side (i dag 7-8 hektar). Matthias første årgang var i 2000 og utmerket seg i Decanter med en solid artikkel om hans viner. Etter 2000 ble hans bror Emile medeier i eiendommen. 2003-årgangen ble i 2005 kåret til den beste sancerre'n (World Wine Awards). Begrunnelsen var at han og broren lagde en vin som var forfriskende og tiltalende, til tross for den uendelig varme sommeren.

Produktinformasjon

Matthias filosofi er å jobbe intenst med bunnfallet, med det resultat at vinene får en mer kremet og mineralsk stil. Sancerre Blanc "Ammonites" ble laget først når de oppdaget at kimmeridge jordsmonet hadde et heldig høyt innhold av "Ammonite", som er snegleformede fossiler rundt 150 millioner år gamle.

Smaksnotater

Stor kompleksitet og tydelig mineralsk preg, kremet og fyldig munnfølelse med god syrestruktur i avslutningen. Lang ettersmak
/
Passer til:
aperitif skalldyr fisk sushi lyst kjøtt svin ost kun drikke
/
Er du tilknyttet bransjen? Logg inn eller registrere deg for mer informasjon.
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger.
Nærmere informasjon finner du her.

Spesifikasjoner

Produsent:
Matthias et Emile Roblin
Type:
Hvitvin
Land:
Frankrike
Region:
Loire
Område:
Sancerre
Klassifikasjon:
AOC Sancerre
Årgang:
2013
Druetyper:
100 % Sauvignon Blanc
Vinifikasjon:
Fermentasjon med naturlig gjær i ståltanker i 2-3 uker ved 18-22 grader. Modning på bunnfallet i minimum 10 måneder med batonage ut i fra hvor god årgangen er. Ingen filtrering før tapping på flaske.
Lagring:
Ingen fatlagring
Holdbarhet:
5-10 år fra angitt årgang
Serveringstemperatur:
9-12 °C
Alkoholvol:
12.5%
Syre:
5,9 g/l
Sukker:
2,2 g/l
Størrelse:
1.5
I kasse:
6
Emballasje:
BTL
Selskap :
Bibendum
Passer til:
aperitif skalldyr fisk sushi lyst kjøtt svin ost kun drikke
/
Er du tilknyttet bransjen? Logg inn eller registrere deg for mer informasjon.
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger.
Nærmere informasjon finner du her.
No information