Roblin Sancerre Origine Blanc

Roblin Sancerre Origine Blanc
/
Passer til:
aperitif skalldyr fisk sushi lyst kjøtt svin ost kun drikke
Vinmonopol nr. 5088001
Vinmonopol kategori: BU
Vinmonopol pris: 199.90,-
/
Er du tilknyttet bransjen? Logg inn eller registrere deg for mer informasjon.
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger.
Nærmere informasjon finner du her.
Passer til: aperitif skalldyr fisk sushi lyst kjøtt svin ost kun drikke

Produsentbeskrivelse

Matthias Roblins far og onkel grunnla Chateau de Mainbray i 1959 og det var her Matthias i ung alder lærte seg kunsten å lage vin og hvor han fortsatt lager sine viner. I 1999 avsluttet han sine studier innen viticultur og overtok 3,5 hektar på sin mors side (i dag 7-8 hektar). Matthias første årgang var i 2000 og utmerket seg i Decanter med en solid artikkel. Etter 2000 ble hans bror, Emile, medeier i eiendommen. 2003-årgangen ble i 2005 kåret til den beste Sancerre'n (World Wine Awards). Begrunnelsen var at han og broren lagde en vin som var forfriskende og tiltalende, til tross for den uendelig varme sommeren.

Produktinformasjon

Matthias filosofi er å jobbe intenst med bunnfallet, med det resultat at vinene får en mer kremet og mineralsk stil.

Smaksnotater

Veldig mineralsk med konsentrert lime og hylleblomster på nesen. Forfriskende fruktsyrer i munnfølelsen. Fin lengde.
/
Passer til:
aperitif skalldyr fisk sushi lyst kjøtt svin ost kun drikke
Vinmonopol nr. 5088001
Vinmonopol kategori: BU
Vinmonopol pris: 199.90,-
/
Er du tilknyttet bransjen? Logg inn eller registrere deg for mer informasjon.
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger.
Nærmere informasjon finner du her.

Spesifikasjoner

Produsent:
Matthias et Emile Roblin
Type:
Hvitvin
Land:
Frankrike
Region:
Loire
Område:
Sancerre
Klassifikasjon:
AOC Sancerre
Årgang:
2014
Druetyper:
100 % Sauvignon Blanc
Vinifikasjon:
Fermentasjon med naturlig gjær i ståltanker i 2-3 uker ved 18-22 grader. Modning på bunnfallet et par måneder med batonage ut i fra hvordan god årgangen er. Lett filtrering før tapping på flaske.
Lagring:
Ingen fatlagring
Holdbarhet:
3-5 år fra angitt årgang
Serveringstemperatur:
9-12 °C
Alkoholvol:
12.5%
Syre:
6,9 g/l
Sukker:
2,5 g/l
Størrelse:
0.75
I kasse:
12
Emballasje:
BTL
Selskap :
Bibendum
Vinmonopol nr. 5088001
Vinmonopol kategori: BU
Vinmonopol pris: 199.90,-
Passer til:
aperitif skalldyr fisk sushi lyst kjøtt svin ost kun drikke
/
Er du tilknyttet bransjen? Logg inn eller registrere deg for mer informasjon.
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger.
Nærmere informasjon finner du her.
No information