Paraschos Ribolla Gialla

Paraschos Ribolla Gialla
/
Passer til:
aperitif skalldyr fisk sushi sild lyst kjøtt storfe lam og sau svin ost kun drikke
Vinmonopol nr. 683001
Vinmonopol kategori: BU
Vinmonopol pris: 199.90,-
/
Er du tilknyttet bransjen? Logg inn eller registrere deg for mer informasjon.
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger.
Nærmere informasjon finner du her.
Passer til: aperitif skalldyr fisk sushi sild lyst kjøtt storfe lam og sau svin ost kun drikke

Produsentbeskrivelse

Grekeren Evangelos Paraschos flyttet til Friuli for å studere medisin, men endte opp med å lage vin i små kvanta til lokale restauranter. Balkankrigen torpederte markedet hans, og i 1998 startet han Paraschos på grensen mellom Italia og Slovenia, et sted hvor det er dyrket druer siden romertiden. Årsproduksjonen er mikroskopiske 20.000 flasker.

Produktinformasjon

Oransjevin fra Friuli, stabil og intens, usvovlet.

Smaksnotater

Dyp intens gyllen. Kompleks, pågående, dyp og energisk aroma av grønne urter, aprikos, fersken og te. Frisk, fast og livlig i munn med stor konsentrasjon og lengde og høy drikkbarhet på grunn av fraværende sulfitt.
/
Passer til:
aperitif skalldyr fisk sushi sild lyst kjøtt storfe lam og sau svin ost kun drikke
Vinmonopol nr. 683001
Vinmonopol kategori: BU
Vinmonopol pris: 199.90,-
/
Er du tilknyttet bransjen? Logg inn eller registrere deg for mer informasjon.
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger.
Nærmere informasjon finner du her.

Spesifikasjoner

Produsent:
Paraschos
Type:
Hvitvin
Land:
Italia
Region:
Friuli
Område:
IGT Friuli Venezia Giulia
Klassifikasjon:
IGT Friuli-Venezia-Giulia
Druetyper:
100 % Ribolla
Vitikultur:
Jordsmonnet er Ponka, en kalk- og jernholdig skifermergel. Den kalde vinden Bora kommer fra fjellene og minsker sykdomspress i vinmarkene. Noe varmere og fuktigere luft fra Adriaterhavet 25-35 km unna kan gi litt tåke.
Vinifikasjon:
Druene plukkes modne, avstilkes og puttes i et gjæringskar. Mosten spontanfermenterer med skall i ca ti dager, noe som gir vinen en oransje farge og tanniner. Etter primærgjæring i åpne gjæringskar beskyttet av et plastnett, stikkes vinen over på store trebeholdere av slavonsk eik. Der ligger den i minst to år for naturlig klaring og for å oppnå mikrobiell stabilitet. Vinen tappes på flaske usvovlet uten ytterligere klaring og uten filtrering.
Alkoholvol:
12%
Syre:
5,7 g/l
Sukker:
0,2 g/l
Størrelse:
0.75
I kasse:
6
Emballasje:
BTL
Selskap :
Best Buys
Vinmonopol nr. 683001
Vinmonopol kategori: BU
Vinmonopol pris: 199.90,-
Passer til:
aperitif skalldyr fisk sushi sild lyst kjøtt storfe lam og sau svin ost kun drikke
/
Er du tilknyttet bransjen? Logg inn eller registrere deg for mer informasjon.
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger.
Nærmere informasjon finner du her.
No information