Champagne Louis Roederer Brut Premier

Champagne Louis Roederer Brut Premier
/
Passer til:
aperitif skalldyr fisk sushi lyst kjøtt småvilt og fugl ost sjokolade dessert, kaker og søt frukt kun drikke
/
Er du tilknyttet bransjen? Logg inn eller registrere deg for mer informasjon.
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger.
Nærmere informasjon finner du her.
Passer til: aperitif skalldyr fisk sushi lyst kjøtt småvilt og fugl ost sjokolade dessert, kaker og søt frukt kun drikke

Produsentbeskrivelse

Champagne Louis Roederer ble grunnlagt i Reims i 1776 av far og sønn Dubois, som senere solgte firmaet til Nicolas Schreider. Schreiders nevø, Louis Roederer, begynte sin karriere i firmaet i 1827 og arvet bedriften i 1833 da onkelen døde. I 1870 tok Louis Roederers sønn, Louis Roederer II over driften og i 1873 nådde de rekordvolum blant annet grunnet salg til den Russiske Tsaren. Allerede i 1876, etter forespørsel fra Tsar Alexander II produserer Roederer for første gang Cristal som kanskje kan kalles opphavet til konseptet "Cuvée de Prestige". Champagne Louis Roederer er et av de få husene i Champagne som fortsatt er i en families eie. Det drives i dag av femte generasjon etter grunnleggeren, Frédéric Rouzaud og er i følge champagne-eksperten Richard Julin en av Champagnes 4 beste produsenter.

Produktinformasjon

Roederer skiller seg fra mange av de store champagneprodusentene ved at de bruker ca. 70% av druer fra egne marker. De eier 240ha (Premier og Grand Cru i Vallée de la Marne) hvorav de fleste rangerer mellom 95 og 100% i den offisielle vinmarksklassifikasjonen.

Smaksnotater

Lys strågul farge. Aromatisk og svært fruktig nese med fruktkarakter sitrus, gule epler, brioche og mineraler. Rik, balansert og kompleks stil, elegant mousse og lang syrefrisk avslutning.
/
Passer til:
aperitif skalldyr fisk sushi lyst kjøtt småvilt og fugl ost sjokolade dessert, kaker og søt frukt kun drikke
/
Er du tilknyttet bransjen? Logg inn eller registrere deg for mer informasjon.
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger.
Nærmere informasjon finner du her.

Spesifikasjoner

Produsent:
Champagne Louis Roederer
Type:
Musserende
Land:
Frankrike
Region:
Champagne
Område:
Champagne
Klassifikasjon:
AOC Champagne
Druetyper:
40 % Pinot Noir, 40 % Chardonnay, 20 % Pinot Meunier
Vitikultur:
Druematerialet som benyttes i Brut Premier kommer fra 50 forskjellige vinmarker og er altid en blanding av minst 6 årganger. Den nåværende blenden er med basevin fra 2011-årgangen og med reserveviner fra 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2004 og 2002.
Vinifikasjon:
5% av vinen modner på fat med ukentlig battonage, 10% av reserve vinen modner i fat med delvis malolaktisk gjæring. Dosagen ligger på mellom 10 og 11 g/l, avhengig av blend.
Lagring:
Minimum 3 år på flaske før omkorking, ytterligere 6 måneder etter at bunnfallet er fjernet.
Holdbarhet:
5-10 år
Serveringstemperatur:
8-10 °C
Alkoholvol:
0.12%
Syre:
4,3 g/l
Sukker:
10,5 g/l
Størrelse:
0.75
I kasse:
6
Emballasje:
BTL
Selskap :
Strøm
Passer til:
aperitif skalldyr fisk sushi lyst kjøtt småvilt og fugl ost sjokolade dessert, kaker og søt frukt kun drikke
/
Er du tilknyttet bransjen? Logg inn eller registrere deg for mer informasjon.
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger.
Nærmere informasjon finner du her.
No information