Champagne Louis Roederer Cristal 6 L

Champagne Louis Roederer Cristal 6 L
/
Passer til:
fisk sushi lyst kjøtt
/
Er du tilknyttet bransjen? Logg inn eller registrere deg for mer informasjon.
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger.
Nærmere informasjon finner du her.
Passer til: fisk sushi lyst kjøtt

Produsentbeskrivelse

Champagne Louis Roederer ble grunnlagt i Reims i 1776 av far og sønn Dubois, som senere solgte firmaet til Nicolas Schreider. Schreiders nevø, Louis Roederer, begynte sin karriere i firmaet i 1827 og arvet bedriften i 1833 da onkelen døde. I 1870 tok Louis Roederers sønn, Louis Roederer II over driften og i 1873 nådde de rekordvolum blant annet grunnet salg til den Russiske Tsaren. Allerede i 1876, etter forespørsel fra Tsar Alexander II produserer Roederer for første gang Cristal som kanskje kan kalles opphavet til konseptet "Cuvée de Prestige". Champagne Louis Roederer er et av de få husene i Champagne som fortsatt er i en families eie. Det drives i dag av femte generasjon etter grunnleggeren, Frédéric Rouzaud og er i følge champagne-eksperten Richard Julin en av Champagnes 4 beste produsenter.

Produktinformasjon

Cristal - det handler om å uttrykke finessen i eiendommens kalkholdige jordsmonn og konsentrasjonen til de eldre årgangsvinene som er utvalgt for Cristal. Roederer skiller seg fra mange av de store champagneprodusentene ved at de bruker ca. 70 % av druer fra egne marker. De eier 240ha hvorav de fleste rangerer mellom 95 og 100% i den offisielle vinmarksklassifikasjonen. Druematerialet som benyttes Cristal kommer alltid fra de samme dedikerte vinmarker i Verzenay, Verzy, Beumont-sur-Vesle, Aÿ, Mareuil-sur-Aÿ, Avize, Cramant og Mesnil-sur Oger. Roederers mest berømte champagne, Cristal, ble produsert for første gang i 1876 for Tsar Alexander II. Tsaren ba Roederer om å reservere sin beste cuvée til ham hvert år. For å skille tsarens cuvée fra de andre, ble vinen tappet på spesielle flat-bunnede, krystall flasker. Navnet Cristal kommer fra det helt spesielle, krystalllklare og nesten lysende glasset.

Smaksnotater

Lys strågul farge. Aromatisk, kompleks og svært elegant nese med hvit fersken, sitrus, grønne epler, hint av kjeks og mineraler. Elegant anslag med fin, kremet mousse, flott syre og tydelig mineralitet i lang, syrerik avslutning.
/
Passer til:
fisk sushi lyst kjøtt
/
Er du tilknyttet bransjen? Logg inn eller registrere deg for mer informasjon.
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger.
Nærmere informasjon finner du her.

Spesifikasjoner

Produsent:
Champagne Louis Roederer
Type:
Musserende
Land:
Frankrike
Region:
Champagne
Område:
Champagne
Klassifikasjon:
AOC Champagne
Årgang:
2004
Druetyper:
58% Pinot noir – 42% Chardonnay
Vinifikasjon:
20% av vinen modner på fat med ukentlig battonage (non-malo) Cristal har 5 år på bunnfall etterfulgt av 8 måneder på flaske for perfekt modning. Dosagen ligger på 8 - 10 g/l avhengig av årgang.
Lagring:
5 år på flaske og ytterligere 8 måneder etter at bunnfallet er fjernet.
Holdbarhet:
25+ år
Serveringstemperatur:
8-10 °C
Alkoholvol:
12%
Syre:
4,5 g/l
Sukker:
10 g/l
Volum:
600 cl
I kasse:
1
Emballasje:
Glass
Selskap :
Strøm
Passer til:
fisk sushi lyst kjøtt
/
Er du tilknyttet bransjen? Logg inn eller registrere deg for mer informasjon.
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger.
Nærmere informasjon finner du her.
No information