Corsini Barbera D'Alba Superiore Armujan

Corsini Barbera D'Alba Superiore Armujan
/
Passer til:
storfe lam og sau svin småvilt og fugl grillede retter storvilt pasta/pizza kun drikke
Vinmonopol nr. 931301
Vinmonopol kategori: BU
Vinmonopol pris: 229.90,-
/
Er du tilknyttet bransjen? Logg inn eller registrere deg for mer informasjon.
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger.
Nærmere informasjon finner du her.
Passer til: storfe lam og sau svin småvilt og fugl grillede retter storvilt pasta/pizza kun drikke

Produsentbeskrivelse

Podere Ruggeri Corsini ble grunnlagt i 1995 av ekteparet Loredana Addari og Nicola Argamante, takket være deres lidenskap for landsbygda og kjærlighet til vin. De er begge utdannet innenfor landbruk ved universitetet i Milano og har spesialisert seg i vitikultur og ønologi. Da de bestemte seg for å forlate byen og dra ut på landsbygda, var det ene og alene for å dyrke druer. Eiendommen som ligger i den lille Barolobyen, Monforte D’Alba, er på ca. 10 hektar og total produksjonen ligger på mellom 65 000 og 75 000 flasker avhengig av årgangen.

Produktinformasjon

Barbera-druene som brukes til denne vinen ble plantet i 1948 og i 1959. Vinmarken er på 1,8 hektar og ligger 480 moh. vendt mot sørøst. Jordsmonnet er leirholdig og kalkholdig jord.

Smaksnotater

Mørk rød mot fiolett på farge. Moreller, kirsebær og plommer på lukt og smak. Fyldig og lang avslutning.
/
Passer til:
storfe lam og sau svin småvilt og fugl grillede retter storvilt pasta/pizza kun drikke
Vinmonopol nr. 931301
Vinmonopol kategori: BU
Vinmonopol pris: 229.90,-
/
Er du tilknyttet bransjen? Logg inn eller registrere deg for mer informasjon.
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger.
Nærmere informasjon finner du her.

Spesifikasjoner

Produsent:
Podere Ruggeri Corsini
Type:
Rødvin
Land:
Italia
Region:
Piemonte
Område:
Monforte
Klassifikasjon:
DOC Barbera
Årgang:
2012
Druetyper:
100 % Barbera
Vinifikasjon:
Vinifikasjonen starter etter at druene er innhøstet manuelt og stilkene er blitt fjernet. Skallmasserasjonen varer i 12 dager og etter omstikking og den malolatiske gjæringen er ferdig, blir vinen lagt over i franske og slovenske eikefat for 18.måneder.
Lagring:
18 måneder på eikfat. 20% ny fransk eik og 80% slovenske Botti, og 4 måneder på flaske før salg.
Holdbarhet:
3-5 år fra angitt årgang
Serveringstemperatur:
15-18 °C
Alkoholvol:
14.5%
Syre:
5,5 g/l
Sukker:
2 g/l
Størrelse:
0.75
I kasse:
12
Emballasje:
BTL
Selskap :
Bibendum
Vinmonopol nr. 931301
Vinmonopol kategori: BU
Vinmonopol pris: 229.90,-
Passer til:
storfe lam og sau svin småvilt og fugl grillede retter storvilt pasta/pizza kun drikke
/
Er du tilknyttet bransjen? Logg inn eller registrere deg for mer informasjon.
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger.
Nærmere informasjon finner du her.
No information