Ravenswood Napa Valley Zinfandel

Ravenswood Napa Valley Zinfandel
/
Passer til:
lyst kjøtt storfe lam og sau grillede retter pasta/pizza kun drikke
Vinmonopol nr. 3291901
Vinmonopol kategori: Kategori 5
Vinmonopol pris: 219.90,-
/
Er du tilknyttet bransjen? Logg inn eller registrere deg for mer informasjon.
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger.
Nærmere informasjon finner du her.
Passer til: lyst kjøtt storfe lam og sau grillede retter pasta/pizza kun drikke

Produsentbeskrivelse

“No wimpy wines” har, så lenge noen kan huske, vært mottoet til Ravenswood Winery i Sonoma, California. Mottoet gir uttrykk for deres sterke ønske om å lage fyldige, rike, robuste endrueviner, spesielt av Zinfandel." Vin er noe av det mest fascinerende og morsomme i livet" sier Joel Peterson, grunnlegger og vinmaker hos Ravenswood. Joels drøm var å lage en vin som kunne konkurrere med de beste fra Europa. Denne drømmen gikk raskt i oppfyllelse, for allerede den første vinen fra Ravenswood, 327 kasser Dry Creek Zinfandel 1976 fikk førsteplass i en prestisjefylt blindprøving i San Francisco.

Produktinformasjon

Napa Valley er USAs beste og mest kjente vindistrikt. Området er mest kjent for sine elegante Cabernet og Merlot-viner, men Zinfandel fra Napa er kanskje de mest elegante som finnes.

Smaksnotater

Flott konsentrasjon, eleganse og balanse mellom fruktighet og bruk av franske eikefat. Duft og smak går i retning av plommer, bjørnebær, lakris og julekrydder.
/
Passer til:
lyst kjøtt storfe lam og sau grillede retter pasta/pizza kun drikke
Vinmonopol nr. 3291901
Vinmonopol kategori: Kategori 5
Vinmonopol pris: 219.90,-
/
Er du tilknyttet bransjen? Logg inn eller registrere deg for mer informasjon.
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger.
Nærmere informasjon finner du her.

Spesifikasjoner

Produsent:
Ravenswood Winery
Type:
Rødvin
Land:
Usa
Region:
California
Område:
Napa Valley
Klassifikasjon:
AVA Napa Valley
Årgang:
2013
Druetyper:
86 % Zinfandel, 14% Petite Sirah
Vinifikasjon:
Druene høstes ved optimal modning. Ravenswood bruker ikke kommersiell gjær, men tillater spontangjæring med naturlig gjærkulturer fra druene. Under gjæringen gjennombores hatten med stempler eller pumper over ca. 2 ganger per dag, dette for maksimalt uttrekk av farge, tannin og smak etterfulgt av pressing. Gjæringsprosessen varer i 5-8 dager.
Lagring:
12 måneder i franske eikefat. 30% nye fat
Holdbarhet:
Opptil 8 år fra angitt årgang
Serveringstemperatur:
16-18 °C
Alkoholvol:
14.5%
Syre:
6,3 g/l
Sukker:
0,7 g/l
Størrelse:
0.75
I kasse:
6
Emballasje:
BTL
Selskap :
Strøm
Vinmonopol nr. 3291901
Vinmonopol kategori: Kategori 5
Vinmonopol pris: 219.90,-
Passer til:
lyst kjøtt storfe lam og sau grillede retter pasta/pizza kun drikke
/
Er du tilknyttet bransjen? Logg inn eller registrere deg for mer informasjon.
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger.
Nærmere informasjon finner du her.
No information