Ravenswood Sonoma County Zinfandel

Ravenswood Sonoma County Zinfandel
/
Passer til:
storfe lam og sau grillede retter
Vinmonopol nr. 2028601
Vinmonopol kategori: BU
Vinmonopol pris: 239.90,-
/
Er du tilknyttet bransjen? Logg inn eller registrere deg for mer informasjon.
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger.
Nærmere informasjon finner du her.
Passer til: storfe lam og sau grillede retter

Produsentbeskrivelse

“No wimpy wines” har, så lenge noen kan huske, vært mottoet til Ravenswood Winery i Sonoma, California. Mottoet gir uttrykk for deres sterke ønske om å lage fyldige, rike, robuste endrueviner, spesielt av Zinfandel." Vin er noe av det mest fascinerende og morsomme i livet" sier Joel Peterson, grunnlegger og vinmaker hos Ravenswood. Joels drøm var å lage en vin som kunne konkurrere med de beste fra Europa. Denne drømmen gikk raskt i oppfyllelse, for allerede den første vinen fra Ravenswood, 327 kasser Dry Creek Zinfandel 1976 fikk førsteplass i en prestisjefylt blindprøving i San Francisco.

Produktinformasjon

I motsetning til mange vinstokker som når sin topp når de er rundt 25 år, så vil Zinfandel-vinstokkene gi mer fyldige og konsentrerte viner jo eldre de blir. Dette gjelder spesielt for Zinfandel som vokser i Sonoma County. Alderen på Zinfandel-vinstokker brukt i denne vinen er 50-80 år gamle.

Smaksnotater

Dyp farge, fin krydret fruktighet av mørke bær, som svarte kirsebær, blåbær og kanel. Blanserte tanniner og syrefrisk avslutning
/
Passer til:
storfe lam og sau grillede retter
Vinmonopol nr. 2028601
Vinmonopol kategori: BU
Vinmonopol pris: 239.90,-
/
Er du tilknyttet bransjen? Logg inn eller registrere deg for mer informasjon.
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger.
Nærmere informasjon finner du her.

Spesifikasjoner

Produsent:
Ravenswood Winery
Type:
Rødvin
Land:
Usa
Region:
California
Område:
Sonoma
Klassifikasjon:
Ava Sonoma County
Årgang:
2013
Druetyper:
83 % Zinfandel, 11 % Petite Sirah, 6 % Mixed blacks
Vinifikasjon:
Druene høstes ved optimal modning. Ravenswood bruker ikke kommersiell gjær, men tillater spontan gjøring med naturlig gjærkulturer fra druene. Under gjøringen gjennombores hatten med stempler eller pumper over ca. 2 ganger per dag, dette for maksimalt uttrekk av farge, tannin og smak etterfulgt av pressing. Gjæringsprosessen varer i 7-10 dager.
Lagring:
18 måneder i franske eikefat. 30% nye fat
Holdbarhet:
5-7 år fra angitt årgang
Serveringstemperatur:
16-18 ° C
Alkoholvol:
14.5%
Syre:
6,1 g/l
Sukker:
1,8 g/l
Volum:
75 cl
I kasse:
6
Emballasje:
Glass
Selskap :
Strøm
Vinmonopol nr. 2028601
Vinmonopol kategori: BU
Vinmonopol pris: 239.90,-
Passer til:
storfe lam og sau grillede retter
/
Er du tilknyttet bransjen? Logg inn eller registrere deg for mer informasjon.
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger.
Nærmere informasjon finner du her.
No information