Roblin Sancerre Origine Rosé

Roblin Sancerre Origine Rosé
/
Passer til:
aperitif skalldyr fisk sushi lyst kjøtt svin ost kun drikke
Vinmonopol nr. 1288601
Vinmonopol kategori: BU
Vinmonopol pris: 194.90,-
/
Er du tilknyttet bransjen? Logg inn eller registrere deg for mer informasjon.
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger.
Nærmere informasjon finner du her.
Passer til: aperitif skalldyr fisk sushi lyst kjøtt svin ost kun drikke

Produsentbeskrivelse

Matthias Roblins far og onkel grunnla Chateau de Mainbray i 1959, og det var her Matthias i veldig ung alder lærte seg kunsten å lage vin, og hvor han i dag også lager sine viner. I 1999 avsluttet han sine studier innen viticultur og overtok 3,5 hektar på sin mors side (i dag 7-8 hektar). Matthias første årgang var i 2000 og utmerket seg i Decanter med en solid artikkel om hans viner. Etter 2000 ble hans bror Emile medeier i eiendommen. 2003-årgangen ble i 2005 kåret til den beste sancerre'n (World Wine Awards). Begrunnelsen var at han og broren lagde en vin som var forfriskende og tiltalende, til tross for den uendelig varme sommeren.

Produktinformasjon

Rosévin fra Loiredalen basert på Pinot Noir druer. Druene til denne vinen kommer fra 15 år gamle vinstokker.

Smaksnotater

Lys rosa på farge. Duft av bringebær og andre lyse bær. Elegant fruktkarakter og munnfølelse.Flott friskhet i avslutningen.
/
Passer til:
aperitif skalldyr fisk sushi lyst kjøtt svin ost kun drikke
Vinmonopol nr. 1288601
Vinmonopol kategori: BU
Vinmonopol pris: 194.90,-
/
Er du tilknyttet bransjen? Logg inn eller registrere deg for mer informasjon.
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger.
Nærmere informasjon finner du her.

Spesifikasjoner

Produsent:
Matthias et Emile Roblin
Type:
Rosévin
Land:
Frankrike
Region:
Loire
Område:
Sancerre
Klassifikasjon:
AOC Sancerre Rose
Årgang:
2015
Druetyper:
100 % Pinot Noir
Vitikultur:
Druene til denne vinen kommer fra 15 år gamle vinstokker.
Vinifikasjon:
Fermentasjon med naturlig gjær i ståltanker i 2-3 uker ved 18-22 grader. Modning på bunnfallet i minimum 10 måneder med batonage ut i fra hvor god årgangen er. Ingen filtrering før tapping på flaske.
Lagring:
Ingen fatlagring
Holdbarhet:
1-3 år fra angitt årgang
Serveringstemperatur:
10-12 °C
Alkoholvol:
12.5%
Syre:
4,2 g/l
Sukker:
1,8 g/l
Størrelse:
0.75
I kasse:
12
Emballasje:
BTL
Selskap :
Bibendum
Vinmonopol nr. 1288601
Vinmonopol kategori: BU
Vinmonopol pris: 194.90,-
Passer til:
aperitif skalldyr fisk sushi lyst kjøtt svin ost kun drikke
/
Er du tilknyttet bransjen? Logg inn eller registrere deg for mer informasjon.
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger.
Nærmere informasjon finner du her.
No information